Privacybeleid en cookiewet2018-03-13T13:00:02+00:00

Privacy beleid

Hoogsensitief.nu erkent dat je behoefte hebt aan privacy. Wij respecteren de privacy van onze professionals en bezoekers van de website. Met dit privacy beleid informeren wij je over het gebruik van jouw persoonsgegevens door Hoogsensitief.nu.

Bescherming

Indien je je wilt inschrijven als professional of HSP op Hoogsensitief.nu, of overweegt dit te doen, dan verstrek je persoonsgegevens aan ons. Bijvoorbeeld als je ons belt of via onze website een profiel inschrijving voltooid. Daarbij worden enkele gegevens vastgelegd bij elk bezoek aan onze website. Deze gegevens worden door ons zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld. Wij houden ons daarbij aan de eisen die de wet stelt, waaronder de Wet bescherming persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet. De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is Hoogsensitief.nu. Wij bewaren jouw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk.

Beveiliging

Hoogsensitief.nu heeft passende maatregelen genomen om de website en onze computersystemen te beveiligen en misbruik van jouw gegevens te voorkomen. Wij beveiligen je gegevens door middel van verschillende technische en organisatorische maatregelen, zoals firewalls, beveiligde servers en bewerkersovereenkomsten met derden die host zijn van onze website.

Voor welke doeleinden verwerken wij jouw gegevens?

Hoogsensitief.nu verwerkt jouw persoonsgegevens om je goed van dienst te zijn en om ons werk als HSP platform zo efficiënt en effectief mogelijk uit te voeren. Jouw gegevens worden verwerkt voor diverse doeleinden, zoals het aanbieden van informatie, het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten met betrekking tot onze diensten, het beheren van daaruit voortvloeiende relaties, verhoging van de kwaliteit van onze dienstverlening, vergroting van het klantenbestand en verkoop van producten en diensten. Jouw gegevens worden ook verwerkt voor statistische doeleinden, zoals onderzoek naar het gebruik van de website, zodat wij in staat zijn de gebruiksvriendelijkheid van de website te verhogen.

Van wie verwerken we gegevens?

Wij kunnen (persoons)gegevens verwerken van alle personen met wie wij contact hebben, of die de website van Hoogsensitief.nu bezoeken.

Nieuwsbrief en commerciële e-mails

Je kunt je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Daarvoor leggen wij jouw e-mailadres vast. Wij willen je informatie toesturen die voor je relevant is. Daarom verzamelen wij via de nieuwsbrief en commerciële e-mails voorkeuren en gedragsgegevens (o.a. ‘open- en klikgedrag’). Je kunt je afmelden voor de nieuwsbrief en commerciële e-mail door gebruik te maken van de daarvoor bestemde button in de mail zelf.

Bezoekers van de website

Hoogsensitief.nu verzamelt statistische gegevens die iets zeggen over het gebruik van de website en waarmee wij de website kunnen verbeteren en onze dienstverlening kunnen optimaliseren. De volgende gegevens worden geanonimiseerd in de database opgeslagen:

  • Datum en tijdstip van jouw bezoek;
  • Pagina’s die je bekijkt;
  • De naam van de website waar je vandaan komt;
  • Jouw IP-adres;
  • Welke browser je gebruikt;
  • Je beeldschermresolutie;
  • Aantal kleuren van jouw beeldscherm;
  • Je besturingssysteem.
  • Mogelijkheid tot inzage en wijziging

Je hebt het recht op inzage in jouw persoonlijke gegevens die Hoogsensitief.nu heeft verwerkt. Je kunt verzoeken jouw persoonsgegevens te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen indien deze feitelijk onjuist zijn, voor het doel of de doeleinden van de verwerking onvolledig of niet ter zake dienend zijn dan wel anderszins in strijd met een wettelijk voorschrift worden verwerkt. Als je jouw persoonlijke gegevens wilt inzien of bijgewerkt, gecorrigeerd of verwijderd wilt, stuur dan jouw verzoek, voorzien van een kopie van jouw identiteitsbewijs, naar [email protected]. Wij zullen ervoor zorg dragen dat je verzoek binnen vier weken verwerkt is. Je ontvangt hierover een schriftelijke reactie.

Verstrekking van gegevens aan derden

Hoogsensitief.nu verstrekt geen persoonsgegevens aan derden, en zullen dan ook voor geen ander doel verwerkt worden. Je persoonlijke profiel is beveiligd en kan door geen enkele andere partij worden ingezien of gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

Verwijzing naar websites van derden

In de blogartikelen van Hoogsensitief.nu vindt je regelmatig hyperlinks naar websites van derden. Hoogsensitief.nu draagt geen verantwoordelijkheid voor de verwerking van jouw gegevens door die partijen. Lees hiervoor het privacy beleid  van de betreffende website.

Gebruik van cookies

Hoogsensitief.nu maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de werking van de website. Dit zorgt ervoor dat je onze website veilig kan bezoeken. Dit doen we door een klein (tekst)bestandje via jouw browser op jouw computer, tablet of smartphone op te slaan. Lees alles over het gebruik van cookies door Hoogsensitief.nu in onze Cookiestatement.

Wijzigingen

Hoogsensitief.nu behoudt zich het recht voor dit privacy beleid  aan te passen, bijvoorbeeld wegens nieuwe ontwikkelingen, gewijzigde regelgeving of nieuwe diensten en producten. Wijzigingen worden op deze website gepubliceerd. Het verdient daarom aanbeveling om regelmatig onze website en dit privacy beleid  te raadplegen.

Cookiestatement

Hoogsensitief.nu maakt op de website gebruik van cookies voor het optimaliseren van de werking van de website. Met behulp van deze cookies analyseren wij het gebruik van de website door bezoekers.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein (tekst)bestandje dat tijdens jouw bezoek aan onze website via je browser op jouw computer, tablet of smartphone wordt geplaatst. In dit bestand wordt informatie opgeslagen, die bij een later bezoek weer wordt herkend door de website. Er zijn verschillende soorten cookies. Sessiecookies bevatten informatie die wordt gebruikt binnen één browsersessie en worden automatisch verwijderd na het afsluiten van de browser. Permanente cookies worden gebruikt om informatie te verkrijgen tussen verschillende bezoeken van de website, en blijven op de computer staan na het sluiten van de browser. Deze cookies stellen de website in staat je te herkennen als terugkerende klant. Met tracking cookies wordt informatie verkregen over je bezoeken op meerdere pagina’s en websites. Met deze informatie kan een profiel opgebouwd worden van jouw online surfgedrag en je interesses.

Waarvoor gebruikt Hoogsensitief.nu cookies?

Sommige cookies zijn nodig om de site te laten werken en om het navigeren op de website gemakkelijker te maken. Dankzij de informatie die wordt opgeslagen, kan onze website je bij een volgend bezoek herkennen. Wij maken ook gebruik van cookies om de statistieken van de website bij te houden, het gebruik van de website te analyseren en zo beter inzicht te krijgen in het gebruik van bezoekers van onze website. Daarnaast kunnen deze cookies van onszelf of van derden worden gebruikt om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. De cookies die geplaatst worden bevatten geen persoonsgegevens en kunnen niet aan een persoon gekoppeld worden.

De cookies die Hoogsensitief.nu gebruikt

Hoogsensitief.nu maakt gebruik van diverse cookies. Hieronder vindt je een overzicht van deze cookies, waarbij vermeld is voor welke doeleinden ze gebruikt worden en hoelang de cookies worden bewaard.

Social media

Op de website van Hoogsensitief.nu zijn knoppen opgenomen waarmee je informatie van onze website kunt delen via social media. Je kunt onze informatie delen via Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ en Pinterest. Als je op de knop klikt om informatie te delen, wordt er door het social media kanaal een cookie geplaatst. Via de cookie herkent het betreffende bedrijf de eigen gebruiker, waardoor het voor de bij de social media ingelogde gebruiker mogelijk is informatie direct te delen. Hoogsensitief.nu heeft hierop geen invloed. Raadpleeg de privacyverklaringen en cookieverklaringen van de social media partijen voor meer informatie over welke gegevens worden verzameld en hoe de gegevens worden gebruikt.

Cookies uitschakelen en verwijderen

Je hebt de vrije keus om geen toestemming te verlenen voor het plaatsen van cookies. Dit kun je in jouw internetbrowser instellen. Het verschilt per browser hoe je deze cookies kunt blokkeren. Meer informatie over het in- en uitschakelen van cookies wordt meestal in de help-functie van jouw browser uitgelegd. Als je ervoor kiest om deze cookies te blokkeren, is het mogelijk dat de functionaliteit van de website terugvalt. Meer informatie over het verwijderen van cookies kunt je ook vinden met behulp van de help-functie van jouw browser.

Overzicht Cookies

Hieronder vindt je een lijst van cookies die op de website van Hoogsensitief.nu worden gebruikt. U vindt hier waar de cookies afkomstig van zijn, wat het doel is van het plaatsen van de cookies en hoelang de cookies bewaard worden.

Hoogsensitief.nu

Hoogsensitief.nu maakt gebruik van een functionele cookie op de website. Deze cookie zorgt ervoor dat er geen nieuwe connectie tussen jouw browser en de webserver gemaakt hoeft te worden als je een nieuwe pagina opent. Zo navigeer je sneller door onze site. Ook wordt dit gebruikt om een bestelling op de website van klanten te herkennen wanneer ze een bepaalde keuze hebben gemaakt. Deze sessiecookie maakt het mogelijk om de aankoop mee te nemen naar de betaalpagina, die de vorige activiteiten van de bezoeker kan onthouden en dus ook de bestelling. Na het bezoek verdwijnt deze cookie.

Google Analytics

Hoogsensitief.nu maakt gebruik van Google Analytics om het bezoek van de website te meten en te analyseren. Met behulp van deze cookies verzamelen wij anonieme informatie over onder andere bezoekersaantallen, de duur van een bezoek op onze website, populaire zoektermen en welke pagina’s het meest bezocht worden. Het doel is het verbeteren van de website en het beter afstemmen van onze dienstverlening en de inhoud van de website op de behoeften van de bezoekers. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien zij hiertoe wettelijk wordt verplicht. Houdbaarheid: 2 jaar. Privacy beleid  van Google Analytics: https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=nl

Hotjar

Hoogsensitief.nu maakt gebruik van Hotjar om het gedrag van bezoekers op de website te meten en te analyseren. Hotjar maakt het mogelijk het gedrag van bezoekers op de website te visualiseren, door onder andere de klikken, de bewegingen van de muis, het scrollgedrag en het tappen op mobiele apparaten te tonen in zogenaamde heatmaps. Een andere optie zijn zogenaamde visitor recordings, waarmee sessies van bezoekers worden opgeslagen en onder andere muisklikken, muisbewegingen, toetsaanslagen en navigatie door de site teruggekeken kan worden. Hotjar toont hierbij geen IP-adressen. Houdbaarheid: 365 dagen. Privacy beleid  van Hotjar: https://www.hotjar.com/privacy